Naar de homepage

Sluiskwartier

De komende jaren knapt de gemeente het Sluiskwartier op. Karakteristieke panden worden in ere hersteld. Andere worden gesloopt en nieuw gebouwd.

Het verkeer krijgt vanaf het Pothoofd toegang tot het Sluiskwartier en de Brinkgarage. De rijke historie van de Raambuurt wordt weer zichtbaar. Het industriële karakter en oude details zijn daarbij inspiratiebron. Het toevoegen van een park zorgt voor een groene aansluiting tussen Sluiskwartier en Raambuurt.

 

Informatieavond Sluiskwartier 7 december 2021

Op dinsdag 7 december 2021 was er een informatieavond, waar de plannen voor het Sluiskwartier zijn toegelicht. Er waren ruim 70 geïnteresseerden digitaal aanwezig. Tijdens deze avond heeft Hanneke Rinkel van Sacon het ontwerp toegelicht en hebben we een video getoond waarin alle ontwerpplannen goed te zien zijn. Bekijk de presentatie van Sacon (pdf, 3 MB) en de presentatie van de projectmanager (pdf, 800 KB). Bekijk ook welke vragen tijdens de informatieavond zijn behandeld.

In onderstaande video (5 minuten, 26 seconden) ziet u een impressie van het vernieuwde Sluiskwartier.

Naar een YouTube filmpje

 

Bestemmingsplan en inzage termijn 

Bekijk het bestemmingsplan Sluiskwartier. Het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan (pdf, 5 MB) is ook klaar. Het college heeft zich hierover op 25 januari positief uitgesproken.